vineri, 2 decembrie 2011

Ridicarea carnetelor de munca de la ITM

     In pofida faptului ca ridicarea cartilor de munca si predarea acestora catre salariati trebuia sa se faca pana pe data de 30.06.2011, Inspectoratele Teritoriale de Munca nu au finalizat pana la acea data completarea cartilor. Asadar, neoficial, s-a prelungit termenul la care se pot ridica aceste acte de la ITM, dar nu si termenul pe care trebuia sa il respecte fiecare angajator ca sa le predea salariatilor pe baza de Proces verbal de predare.
     Reprezentantii ITM au trimis mail-uri pentru a invita o parte din angajatori sa ridice carnetele de munca sau au sunat. Alti angajatori nu au fost anuntati sub nicio forma ca pot sa-si exercite aceasta obligatie, dar daca se duc la ITM in aceasta perioada carnetele sunt foarte probabil pregatite. Modalitatea de ridicare este foarte simpla: daca merge administratorul, are nevoie doar de stampila firmei, iar daca este imputernicita o alta persoana, aceasta are nevoie de imputernicire, copia dupa actul de identitate si stampila societatii pentru care ia carnetele de munca.
      La ITM Iasi, programul de ridicare a cartilor de munca este de luni pana vineri in intervalul orar 08.30-15.00, la ghiseul 1 si 2 de la parterul unitatii. Din cate s-a putut observa, majoritatea documentelor sunt arhivate intr-un birou de la parter, astfel incat dureaza maxim 5 minute toata procedura pentru un angajator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu