vineri, 8 iulie 2011

REVISAL modificat conform HG nr.500/2011

     Inspectia Muncii a publicat spre consultare specificatiile tehnice aferente REVISAL-ului ce va fi modificat conform HG nr.500/2011. Termenul limita pana la care se pot face propuneri si sugestii este de 15 iulie 2011 pe adresa de mail propuneri.registru@inspectiamuncii.ro. 
     De asemenea, se mentioneaza ca documentele puse la dispozitie se adreseaza in mod special angajatorilor care utilizeaza aplicatii proprii pentru completarea registrului electronic de evidenta a salariatilor. De aici se poate interpreta faptul ca sugestiile referitoare la forma si continutul REVISAL-ului pus la dispozitia angajatorilor de catre Inspectia Muncii e posibil sa nu aiba vreo valoare, ceea ce este destul de grav din cauza unor erori de programare majore, una din ele fiind urmatoarea: 
  • corectiile operate in REVISAL nu modifica operatiunea ce se doreste a fi modificata: de exemplu, daca un contract de munca a fost operat ca incetat din greseala conform art. 79 (demisie), apoi se face corectia conform art.55, lit.b (acordul partilor), programul arata corectia ca fiind efectuata, dar verificand in Registrul General de Evidenta a Salariatilor din meniul Management se poate vedea clar ca acea corectie nu apare ca fiind realizata si nici transmiterea catre ITMonline nu are vreo valoare, in baza lor de date figurand prima varianta a incetarii contractului individual de munca.
      Informatii suplimentare pot fi gasite pe site-ul oficial al Inspectiei Muncii www.inspectiamuncii.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu