vineri, 31 ianuarie 2014

Ajutorul de minimis - comunicat AIPPIMM

     Dupa ce marti, 28 ianuarie 2014, AIPPIMM a trimis la toti cei peste 7.000 de potentiali beneficiari ai ajutorului de minis scrisoare de acceptare in vederea evaluarii administrative, chiar daca mii de firme inscrise nu au nicio sansa de a primi acest tip de finantare in aceasta sesiune, aceeasi institutie a revenit cu un comunicat important publicat pe site-ul oficial in care anunta ca doar firmele care au obtinut punctajul de 90 de puncte si mai mult sunt ”obligati” sa trimita dosarele cu cererea de acord de finantare si documentele justificative in termen de 10 zile lucratoare de la data primirii scrisorii de acceptare pentru evaluarea administrativa. Celelalte societati vor fi anuntate ulterior, daca va fi cazul, sa intocmeasca dosarul complet si sa il trimita pentru evaluare. Comunicatul poate fi accesat pe adresa http://www.aippimm.ro/articol/programe/schema-de-minimis/comunicat/.
     Termenul stabilit de AIPPIMM pentru depunerea dosarelor este data de 12 februarie 2014 ora 16.00. Astfel, 2.379 de dosare vor ajunge la birourile teriotoriale din tara pentru a fi analizate si evaluate. Oare cati vor fi cei care vor renunta? Procentual exista posibilitatea ca cel mult 5% din cele 2.379 de firme din diverse motive (fie din cauza datoriilor la bugetul local sau la bugetul de stat, fie din cauza problemelor intampinate in procesul de evalure a constructiilor etc.). Oare cate firme sunt inregistrate doar pentru a crea un impediment concurentilor de a obtine finantare? La aceasta intrebare posibil vom primi un raspuns la un moment data, pentru ca si cei de la AIPPIMM au depistat firme fictive in timpul celor zece zile de inregistrare.
    Astfel, pentru o suma atat de mare merita efortul de a pregati cateva acte intr-un timp rezonabil. Cine stie daca va mai exista vreo sansa ca asta? Daca luam ca exemplu programul SRL-D (unde vorbim de doar 10.000 de euro finantare nerambursabila in procent de 50%), primul an a fost cel mai complex, multa actiune, multe reusite (personal cunosc doar doua, dar sunt sigura ca au fost suficiente). Beneficiarii au fost extenuati de birocratie pentru o suma de 10 ori mai mica decat cea oferita prin intermediul schemei de minimis si totusi au mers pana la capat. Oare pentru 100.000 de euro nu se merita fie si sa angajezi pe cineva pentru o saptamana sa se ocupe de tot ce este necesar, dar sa ai implinirea ca ai facut tot ce depindea de tine sa obtii acesti bani ca sa ii folosesti util?
    Succes in procesul de intocmire a proiectului si a dosarului complet!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu