vineri, 4 noiembrie 2011

REVISAL conform HG nr.500/2011 - termen amanat

     Termenul pana la care toate persoanele care aveau calitatea de angajatori erau obligate sa transmita REVISAL-ul conform HG nr.500/2011 s-a marit de la 90 de zile la 137 de zile, adica pana pe 15.12.2011. Inconsecventa legislativa, cumulata cu tendinta continua de a lasa lucrurile sa se rezolve de la sine, conduc la impregnarea si constientizarea zilnica a lipsei de seriozitate a legiuitorului roman. 
     Pe langa faptul ca trecerea la noua aplicatie a adus cu sine si avantaje (de exemplu, daca in vechiul REVISAL erau introduse contracte de munca si care nu au fost incetate la momentul potrivit, daca pe ITM online s-au dublat contracte sau salariati si au ramas agatati etc. grija lor a disparut, pentru ca in noua aplicatie trebuie introduse doar contractele de munca in derulare la data de 01.08.2011), completarea in aplicatie este facila, intuitiva si chiar sugestiva pe alocuri. Dezavantaje sunt, de asemenea, de genul problemelor de actualizare a vechiului REVISAL pana la ultima versiune, de instalare a noii aplicatii, erori generate de incompatibilitatea cu sistemul de operare etc. Am auzit multe cazuri intalnite de cei care lucreaza in domeniu sau doar cu REVISAL-ul si particularitati sunt in fiecare caz.
      Dar... totul se rezolva mai usor daca se citeste legislatia care se aplica (HG nr.500/2011 si OMMFPS nr.1918/2011) si care explica in linii generale ce trebuie facut (pentru ca situatiile particulare le consideram a fi surse de insiparatie pentru actualizarile viitoare), precum si ghidul de utilizare a REVISAL-ului pus la dispozitie pe Inspectia Muncii http://www.inspectiamuncii.ro/. Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu