joi, 10 noiembrie 2011

Informarea ITM-ului privind contractarea serviciului de completare si transmitere a REVISAL-ului

     O noua experienta in care procedura scrisa nu se imbina cu practica... Pe site-ul oficial al ITM Iasi este prezentata modalitatea in care o societate care contracteaza serviciului de completare si transmitere a REVISAL-ului de la un prestator trebuie sa notifice ITM-ul si aceasta este: se face o adresa catre ITM prin care se specifica denumirea prestatorului, datele de identificare ale acestuia si data de la care s-a contractat acest serviciu, la care se ataseaza o copie a contractului de prestari de servicii care trebuie sa contina niste elemnte minime si copia dupa Certificatul de inregistrare al prestatorului.Insa la ghiseu situatia este alta...
     Salariatii ITM-ului nu sunt platiti sa citeasca contractele, iar primirea unei notificari la care este atasat un contract de prestari de servicii ii duce complet in eroare. De fapt ei sunt obligati sa citeasca contractele si sa verifice daca contin clauzele minime care nu trebuie sa lipseasca in acest tip de contract si sa il inapoieze reprezentantului societatii care depune notificarea (dupa cum a spus neoficial un reprezentat al ITM-ului Iasi care nu se afla la ghiseu). Si nu fac acest lucru... Tot ce vor (oarecum...) este o notificare, pe care o numesc si informare, si o copie dupa Certificatul de inregistrare al prestatorului (care nu trebuie sa fie inregistrat in vreun fel la ITM). 
     Atitudinea reprezentantilor de la ITM Iasi este extrem de ciudata in sensul cunoasterii procedurii de informare privind contractarea serviciului de completare si transmitere a REVISAL-ului, tinand cont de faptul ca HG nr.500/2011 se aplica de la 01.08.2011 (suficient timp pentru a asimila esentialul), iar pe geamurile de la ghiseele inchise de la parterul institutiei exista informatii afisate pentru contribuabilii dornici sa afle calea reala de indeplinire a obligatiilor legale in acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu