sâmbătă, 4 decembrie 2010

     Chiar si in ultima luna din anul 2010, guvernul modifica legi, trezeste discutii si dezbateri publice, cu scopul de a ...face ceva. Astfel, Ministerul Administratiei si Internelor a intocmit un proiect de lege pentru a modifica statutul functionarilor publici care se va afla in dezbatere publica pana pe 13.12.2010.
     Cea mai controversata modificare o reprezinta noua forma a art. 94 din Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici, unde, potrivit acestui proiect, functionarii publici vor putea fi concediati (prin suspendarea de drept a contractului de munca) in perioada in care se vor afla in concediu medical sau in concediu de maternitate,
     De asemenea, art.4  va cuprinde specificarea conform careia un functionar public nu are voie sa faca parte din structurile de conducere ale partidelor sau formatiunilor politice.
     Loviturile adresate functionarilor publici nu s-au oprit la diminuarea salariilor cu 25% si la concedierile masive din cursul acestui an calendaristic, iar seria "grijilor" excesive ale statul fata de aceasta categorie de cetateni continua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu