marți, 9 noiembrie 2010

Depunere declaratii fiscale online

     Contribuabilii, persoane juridice, pot depune declaratii online prin intermediul portalului Formular Unic, accesand https://formularunic.e-guvernare.ro. Serviciile electronice puse la dispozietie de Formularul Unic sunt urmatoarele:
   Ministerul Finantelor Publice: Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (100), Declaratia privind impozitul pe profit (101), Declaratia privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale (102), Declaratia privind accizele (103), Declaratia pricind taxa pe valoarea adaugata (300), Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare (390).
   Casa Nationala de Asigurari de Sanatate: Declaratia privind contributia de asigurari sociale de sanatate.
   Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca: Declaratia privind evidenta nominala a asigurarilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor pentru somaj.
   Casa Nationala de Pensii si alte drepturi de Asigurari Sociale: Declaratia privind obligatiile de plata catre bugetul asigurarilor sociale.
    Conform Comunicatului de presa nr.1091045/03.11.2010 al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, incapand cu obligatiile declarative aferente lunii octombrie, declaratiile fiscale vor fi depuse numai electronic de catre contribuabilii mari si mijlocii, definiti conform reglementarilor in vigoare, precum si de sediile secundare ale acestora. Intreprinderile mici nu sunt obligate sa depuna declaratiile online, dar sunt incurajate sa recurga la aeasta metoda pentru a facilita depunerea, preluarea si prelucrarea informatiilor cuprinse in declaratiile fiscale.
     Persoanele fizice pot depune urmatoarele declaratii in format electronic:Declaratia privind veniturile realizate (200), Cererea de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art.147^2 alin.(2) din Codul fiscal (318), Declaratia de ajustare a pro-ratei potrivit dispozitiilor art.147^2 ali.(2) din Codul fiscal ale pct.49^1 alin.(8) din normele metodologice (319).
     Serviciul electronic pentru depunerea de declaratii se utilizeaza conform normelor emise pentru persoanele fizice si pentru persoanele juridice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu